masturbatie is oké

Soms lijkt het erop dat er niets verandert. In mijn jeugd was masturbatie taboe. Met vond het vies, het was verslavend en je kon er ziek van worden. Er werd dus amper over gesproken. Als puber begreep je zonder veel woorden dat je ouders liever niet hadden dat je het deed. 
Misschien juist daarom wel heeft het altijd mijn interesse gehouden. 
Sinds ik de eerste keer een erectie kreeg en onverwacht klaarkwam. In bed lag en niet wist waar ik heen moest met die natte onderbroek, die mijn moeder bij de was zou vinden.
Masturbatie werd zelfbevrediging genoemd en werd vooral geassocieerd met mannen die geen partner (of niets te neuken) hebben. Een beetje zielig dus. Om maar te zwijgen van potloodventers die af en toe in het nieuws komen omdat ze iemand hebben laten schrikken toen ze uit de bosjes kwamen met hun piemel in de hand.
Masturbatie om de druk van de ketel te halen. Als je zo geil bent dat je het niet meer houdt. Het lijkt even of er nog steeds zo over gedacht wordt. Af en toe duikt de discussie op of masturberen goed of fout is.
Ik zou niet weten wat er fout aan is, dus laten we het op goed houden. Sterker nog ik wil het masturberen graag promoten door er les in te geven.
Kunnen mannen het zelf niet dan? Nou dat denk ik wel. Ik denk dat elke man vanaf zijn puberteit er vaak of minder vaak mee bezig is.
Maar de Amerikaanse seksuoloog Joseph Kramer heeft bestudeerd hoe mannen het doen. En hij kwam er achter dat er veel te verbeteren valt. Hij heeft strokes ontwikkeld waarmee de penis gestimuleerd wordt (en het hele gebied erom heen) waardoor je langer en intenser kan genieten en meer controle hebt over het klaarkomen.   
Een aantal strokes heb ik geleerd en geoefend samen met een leerling van Kramer. 
Wat ik geleerd heb geef ik door in mijn sessies aan mannen die interesse hebben. Er is een klein beetje theorie bij en voor de rest samen bezig zijn. Afzonderlijk en als het goed voelt ook met elkaar oefenen. 
Ik voer een aantal strokes uit bij de andere man, zodat hij ziet wat er mogelijk is. Vanaf dat moment kan hij bij zichzelf of bij de ander hetzelfde doen. Masturbatie als tantrische vaardigheid. Lingam massage als tantrische vaardigheid. Mindful masturbation. Niet vlug vlug maar lang bezig zijn en optimaal genieten van je erogene zones. Niet vies maar juist mooi en met respect voor de mannelijke delen. Het maakt niet uit hoe je piemel eruit ziet, of hij stijf of slap is, het gaat om genieten zonder oordeel. Zonder schaamte want het gaat over je eigen lichaam en je eigen seksuele energie. Daar mag je trots op zijn. Masturberen als een vorm van meditatie. Vooral samen en ook in een groep. Wat een energie komt er dan los.
Dus als je zin hebt om met iemand samen te masturberen vraag het gewoon. Je hoeft er niet homo of bi voor te zijn. Het is van en voor alle jongens en mannen. Als je het op jonge leeftijd leert heb je er je hele leven wat aan. Eigenlijk zouden alle jongens dit in hun puberteit moeten leren. Dat er iets anders is als ze klaar zijn met ‘rukken’. En hopelijk hebben ze een kamer met een slot op de deur, of een douche waar je privacy hebt, Een plek waar ze met een andere jongen of andere jongens kunnen oefenen.
Neem dus voortaan de tijd. Je hoeft niet in 2 minuten klaar te komen. De echte liefhebbers kunnen wel uren bezig zijn. Ze komen steeds heel dicht bij het hoogtepunt. Maar ze komen niet klaar dan. Ze stellen het uit en uit. En dan stoppen ze zonder klaar te komen en gaan even later weer door. Uiteindelijk hebben ze een zeer intens orgasme omdat de energie steeds weer opnieuw werd opgebouwd.
Masturbatie is als sessie in het aanbod van tantranu opgenomen. Wie zonder taboes de technieken wil leren en oefenen is welkom.    


 

De foto’s op deze pagina/site zijn bedoeld om experimenteel te werken met de lingam als inspiratiebron voor alle mannen. Je hebt je naakte lichaam (dus ook je lingam, ballen en billen)  gekregen om van te genieten.

Thema: Hoe kan je contact maken met een ander als je niet contact kunt maken met jezelf.
Hoe kan je je blootgeven aan een ander als je je niet kunt blootgeven aan jezelf.
Hoe kan je de ander zien als je jezelf niet durft te laten zien.
Hoe kan je orgastische ervaringen delen zonder met je eigen orgasmes te experimenteren.

 

 

De sessies (mindful) masturbation zijn via telefoon en mail af te spreken.

Stuur een mailtje naar info@tantranu.nl of bel op werkdagen tussen 10 en 11
Tantratelefoon: 06 25 30 82 49. (Tantramaster Anjo)